Kotleciki jagnięce pieczone

Kotleciki jagnięce pieczone
Oceń przepis:
73 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 3 kotleciki jagnięce z kostką w całości po 8 żeberek każdy

Marynata

  • 3 łyżki musztardy dijońskiej
  • 6 gałązek rozmarynu
  • 6 gałązek tymianku
  • 3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
  • 6 łyżek oliwy
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso opłukać, osuszyć. Wymieszać składniki marynaty i dokładnie nasmarować nią mięso. Można marynować 2-3 godziny lub zostawić mięso na noc w lodówce w marynacie. Na dużej patelni rozgrzać olej i mocno zrumienić kotleciki z dwóch stron. Wstawić do piekarnika w naczyniu żaroodpornym i piec w temperaturze 180 stopni C: kilka minut jeśli chcecie, by mięso pozostało krwiste, kilkanaście minut lub dłużej jeśli lubicie mięso średnio i mocno wypieczone. Czas pieczenia zależy od tego, jak bardzo mięso doszło w czasie smażenia - dlatego najlepiej sprawdzić na dotyk, lub rozkroić jeden kotlecik.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA