Kotleciki jagnięce pieczone
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 3 kotleciki jagnięce z kostką w całości po 8 żeberek każdy
Marynata
- 3 łyżki musztardy dijońskiej
- 6 gałązek rozmarynu
- 6 gałązek tymianku
- 3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
- 6 łyżek oliwy
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso opłukać, osuszyć. Wymieszać składniki marynaty i dokładnie nasmarować nią mięso. Można marynować 2-3 godziny lub zostawić mięso na noc w lodówce w marynacie. Na dużej patelni rozgrzać olej i mocno zrumienić kotleciki z dwóch stron. Wstawić do piekarnika w naczyniu żaroodpornym i piec w temperaturze 180 stopni C: kilka minut jeśli chcecie, by mięso pozostało krwiste, kilkanaście minut lub dłużej jeśli lubicie mięso średnio i mocno wypieczone. Czas pieczenia zależy od tego, jak bardzo mięso doszło w czasie smażenia - dlatego najlepiej sprawdzić na dotyk, lub rozkroić jeden kotlecik.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W