Parmezanowe ciasteczka typu „tuile”
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Przygotowanie:
Podgrzej piekarnik do temperatury 200°C. Wymieszaj starty ser z ziołami, a następnie usyp wysepki wielkości ciasteczek na blasze. Piecz, aż ser roztopi się i utworzy małe placuszki, czyli około 5 min. Wyjmij blachę z piekarnika i delikatnie rozwałkuj dyski, formując je na wałku. Podaj lub ostudź i przechowuj w szczelnym pojemniku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W