Tatar z ryb morskich podany ze szparagami
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rozgryza Chorwację (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chorwacka
Składniki:
- 2 filety z okonia morskiego
- 2 filety z dorady
- ½ szklanki jogurtu
- sok z 1,5 limonki
- 1 papryczka chili
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- oliwa
- kawałek surowego ogórka
kilka szparagów
- boczek wędzony (bekon)
- ulubiony ser żółty o delikatnym smaku.
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce wymieszaj jogurt z limonką i dodaj posiekaną drobno papryczkę oraz szczypior. Ogórka obierz po czym pozbaw go nasion, posiekaj w drobną kosteczkę i dorzuć do reszty składników.
Rybę umyj i oczyść ze skóry, ale skórę odłóż i pozostaw. Mięso posiekaj w drobną kostkę i dodaj do marynaty. Trzymaj około 15 min, aż mięso się zetnie i lekko zmieni kolor.
Skóry oczyść z łusek i usmaż na małej ilości oliwy, aż powstaną chipsy.
Plaster bekonu obsyp startym serem i zawiń w to po 2 szparagi. Obsmaż, aż bekon będzie chrupiący, a ser się roztopi. Podawaj obok marynowanej ryby.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia chorwacka
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W