Roladki z tuńczykiem i oliwkami
Oceń przepis:
Składniki:
- 4 szt. gotowych placków tortilla
- tuńczyk w puszce
- majonez ok. 2 łyżki
- papryka czerwona
- duża garść zielonych oliwek
- świeży tymianek, najlepiej cytrynowy
- ½ małej cebuli
- sól, pieprz
- ½ papryczki chili
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Paprykę i cebulę kroimy na większe kawałki i wraz z oliwkami i drobno poszatkowaną papryczką wrzucamy do malaksera. Tuńczyka rozdrabniamy dodajemy do warzyw. Doprawiamy wszystko, dodajemy majonez i miksujemy chwilę. Dodajemy listki tymianku i mieszamy. Gotową masa smarujemy placki tortilli i zwijamy je w rulon, ściśle zwijając w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na min. 3 godziny, żeby placki zmiękły. Kroimy i serwujemy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W