świeża salsa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 1
Składniki:
- 2-3 dojrzałe pomidory
- posiekane
- 1 papryczka chili
- posiekana
- skórka i sok z 1-2 limonek
- garść liści kolendry
- spory chlust dobrej oliwy z oliwek
- kilka dymek
- drobno posiekanych
- kopiasta łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj wszystkie składniki. Można jeść od razu, ale smakuje jeszcze lepiej, kiedy postoi z 30 minut. Podawaj z chipsami kukurydzianymi i postaraj się nie zjeść wszystkiego na raz.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W