Kiełbaski nie całkiem w bułkach
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 kiełbaski wieprzowe
- 125 ml wina (lub piwa)
- ciasto na pizzę
- 4 łyżeczki musztardy ziarnistej (Moutarde à L’Ancienne)
- 1 jajko roztrzepane z łyżeczką wody (glazura)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ponakłuwaj kiełbaski widelcem. Smaż na patelni, 2 minuty z każdej strony. Wlej wino, przykryj patelnię i gotuj kiełbaski, aż będą gotowe, około 10 min. Zdejmij pokrywkę i gotuj, aż wino wyparuje. Rozwałkuj lub rozgnieć 4 kawałki ciasta na pizzę. Stwórz z nich kwadraty, w które zawiniesz kiełbaski. Posmaruj ciasto musztardą. Ułóż kiełbaski, zawiń i sklej. (Możesz całkowicie schować kiełbaski w cieście albo pozwolić, żeby ich końce wystawały, co wygląda lepiej). Posmaruj ciasto jajkiem. Piecz na blasze w temperaturze 200°C przez 20 minut. Pokrój i podawaj jako przystawkę do drinków lub zjedz jak hot-doga z ketchupem!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W