Charoset

Charoset
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Ilość osób:
1

Składniki:

  • 1 jabłko
  • 5 dkg orzechów włoskich
  • 5 dkg blanszowanych migdałów
  • 5 dkg rodzynek
  • 1 łyżka miodu
  • 50 ml słodkiego wina czerwonego
  • łyżka soku z cytryny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Posiekaj drobno orzechy i migdały, zetrzyj obrane jabłka na grubej tarce i skrop cytryną, żeby nie ściemniały. Wymieszaj wszystkie składniki i odstaw do lodówki na godzinę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA