Czulent
Oceń przepis:
56 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia żydowska
Ilość osób:
8

Składniki:

  • 0,5 litra kaszy pęczak
  • 0,5 litra fasoli jasiek
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 3 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 1,5 - 2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • 1,5 pełnej łyżeczki soli
  • pół gęsi z tłuszczem lub 4 nogi gęsie z tłuszczem

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Obrać cebule, ziemniaki, marchewki i grubo pokroić. Pokroić gęś na duże kawałki. Wszystkie składniki włożyć do brytfanny. Zalać wodą 2 cm powyżej poziomu składników. Szczelnie przykryć. Wstawić do piekarnika nastawionego na 100°C na 24 godziny. W razie konieczności zmniejszyć temperaturę do 80°C. Podawać z kieliszkiem śliwowicy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA