Czulent
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia żydowska
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- 0,5 litra kaszy pęczak
- 0,5 litra fasoli jasiek
- 4 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 3 ziemniaki
- 2 marchewki
- 2 listki laurowe
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 1,5 - 2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
- 1,5 pełnej łyżeczki soli
- pół gęsi z tłuszczem lub 4 nogi gęsie z tłuszczem
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Obrać cebule, ziemniaki, marchewki i grubo pokroić. Pokroić gęś na duże kawałki. Wszystkie składniki włożyć do brytfanny. Zalać wodą 2 cm powyżej poziomu składników. Szczelnie przykryć. Wstawić do piekarnika nastawionego na 100°C na 24 godziny. W razie konieczności zmniejszyć temperaturę do 80°C. Podawać z kieliszkiem śliwowicy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W