Pieczony comber jagnięcy z kośćmi w musztardowej panierce z sosem zinfandel
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 combry jagnięce z kośćmi
- oczyszczone (zachowaj okrawki)
- gruba sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 szklanka Zinfandela lub innego wyrazistego czerwonego wina jak Shiraz (Syrah) lub Cabernet
- 1 szklanka bulionu z kurczaka lub wołowego
- 3 liście laurowe
- 1 pęczek estragonu
- posiekany
- 1 żółtko
- 4 łyżki musztardy pełnoziarnistej
- 1 szklanka grubej
- świeżej bułki tartej
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Dopraw mięso grubą solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu. Dodaj oliwę i combry (mięsem do dołu) i porządnie obsmaż mięso. Nie chodzi o to, żeby usmażyć mięso, tylko, żeby zrumienić wierzch i dodać wspaniałego, karmelowego aromatu, co będzie niemożliwe po nałożeniu panierki. Przewróć combry i obsmaż też od strony kości. Zdejmij combry z patelni i odłóż na bok.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W