Pieczony comber jagnięcy z kośćmi w musztardowej panierce z sosem zinfandel

Pieczony comber jagnięcy z kośćmi w musztardowej panierce z sosem zinfandel
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 2 combry jagnięce z kośćmi
  • oczyszczone (zachowaj okrawki)
  • gruba sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szklanka Zinfandela lub innego wyrazistego czerwonego wina jak Shiraz (Syrah) lub Cabernet
  • 1 szklanka bulionu z kurczaka lub wołowego
  • 3 liście laurowe
  • 1 pęczek estragonu
  • posiekany
  • 1 żółtko
  • 4 łyżki musztardy pełnoziarnistej
  • 1 szklanka grubej
  • świeżej bułki tartej
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Dopraw mięso grubą solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu. Dodaj oliwę i combry (mięsem do dołu) i porządnie obsmaż mięso. Nie chodzi o to, żeby usmażyć mięso, tylko, żeby zrumienić wierzch i dodać wspaniałego, karmelowego aromatu, co będzie niemożliwe po nałożeniu panierki. Przewróć combry i obsmaż też od strony kości. Zdejmij combry z patelni i odłóż na bok.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA