Parfait z ricottą i malinami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 16)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:1 filiżanka ricotty
pół łyżeczki słodzika (opcjonalnie)
skórka z 1 limetki
1 łyżka mleka ryżowego
pół filiżanki sosu malinowego
2 filiżanki sałatki owocowej z miętą
Przygotowanie:
Ricottę zmiksować ze słodzikiem, skórką limetki i mlekiem ryżowym. W razie potrzeby dosłodzić.
Do wysokiej czarki nałożyć sałatki, wlać trochę sosu malinowego i włożyć krem z ricotty. Układać kolejne warstwy aż do wyczerpania składników.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W