Bûche według przepisu Laurence

Bûche według przepisu Laurence
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Julie Andrieu

Seria kulinarna:
Francuskie wędrówki Julie (odc. 68)
Trudność:
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 4 jajka

  • 120 gr mąki
  • 100 gr cukru

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

1. Zmiksować jajka z cukrem, potem dodać przesianą mąkę.
2. Rozłożyć masę na blasze na papierze do pieczenia posmarowanym masłem. Następnie włożyć do piekarnika na 20 minut na 160°C. Wyjąć na wilgotną szmatkę, potem zawinąć. Odstawić.

Krem na maśle:
1. Przygotować syrop z 80 gr wody i 200 gr cukru. Ubić 2 białka. Zmiksować 4 żółtka z 100 gr cukru.
2. Dodać cukier do obu mas mieszając cały czas.
3. Rozpuścić 100 gr gorzkiej czekolady, następnie dodać ją do żółtek.
4. Zmiksować 200 gr masła, potem dodać do niego masę żółtą, na końcu masę białą.
5. Ostudzić w lodówce, po czym rozsmarować na roladzie.
6. Udekorować i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA