Keks z serem i musztardą
Oceń przepis:
Składniki:
- 15 dag mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 100 ml oleju słonecznikowego
- 100 ml mleka
- 15 dag szynki
- 10 dag startego młodego sera bursztyn
- 10 dag cheddara
- 2 łyżeczki musztardy Dijon
- 50 ml jasnego piwa
- szczypta soli i pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Szynkę pokroić w paski, cheddar w kostkę, a bursztyn zetrzeć na tarce o dużych otworach, wymieszać i wszystko zalać piwem w miseczce. Jajka ubić w dużym naczyniu, stopniowo dodawać mąkę, proszek do pieczenia, mleko, musztardę i olej. Wolno ubijać do połączenia składników. Dodać starty ser i cheddar, szynkę, doprawić solą i pieprzem. Wlać do formy wyłożonej papierem i piec w 180 stopniach przez 45 minut. Po upieczeniu 5-10 minut zostawić do ostygnięcia w formie, następnie wyjąć z foremki, a po chwili można już kroić w plastry.
Idealnie pasuje do piwa.
Idealnie pasuje do piwa.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W