Roladki wołowe z sałatką jabłkową
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię (odc. 4)
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z wołowiny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 8-12 cienkich plastrów wołowiny zrazowej górnej
Farsz:
- 3 ogórki kiszone, pokrojone w drobną kosteczkę
- 2 łyżki ostrej, słodkiej musztardy
- 3 posiekane szalotki
Sos:
- 2 łyżki masła
- gałązka tymianku
- gałązka estragonu
- gałązka szałwii
- 200 g mieszanych grzybów leśnych, w całości lub pokrojonych w plastry
- 1 łyżka galaretki z czerwonej porzeczki
- 600 ml wody
- 300 ml śmietanki 36%
Sałatka:
- 1 jabłko, pokrojone w kostkę
- 100 g różyczek kalafiora, pokrojonych drobno
- płatki z dwóch kwiatów nagietka
- 2 dymki, pokrojone (zielona i biała część)
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżka cukru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotować rolady. Plastry mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem. Wymieszać składniki farszu i nałożyć po łyżce. na każdy płat mięsa. Zaczynając od szerszej krawędzi zwinąć ściśle rolady i spiąć wykałaczką, by się trzymały.
Na głębokiej patelni zrumienić rolady na maśle ze wszystkich stron, dodać składniki sosu, położyć pokrywkę, dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
W tym czasie przygotować sałatkę, łącząc jej składniki w misce.
Podawać rolady z sosem i sałatką jabłkową.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W