Sałatka z kokosowym „makaronem”

Sałatka z kokosowym „makaronem”
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 52)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 1 marchewka
  • 1 świeży kokos albo 2 filiżanki wiórków kokosowych
  • 1 czerwona i 1 żółta papryka pokrojone w pasku
  • 1 łyżka arame namoczonych w wodzie (odsączyć, wodę zachować)
  • 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
  • 2 łyżki soku z limetki
  • skórka z 1 limetki
  • 1 łyżeczka sosu rybnego (w wersji wegańskiej łyżeczka soli)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cukinię i marchewkę poszatkować na krajalnicy. Świeży kokos poszatkować na długie, wąskie paski. Połączyć wszystko z pozostałymi składnikami. Odstawić na 30 minut do zamarynowania. Jeśli sałatka jest zbyt sucha, dolać trochę wody z arame.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA