Sałatka z kokosowym „makaronem”
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 52)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2 cukinie
- 1 marchewka
- 1 świeży kokos albo 2 filiżanki wiórków kokosowych
- 1 czerwona i 1 żółta papryka pokrojone w pasku
- 1 łyżka arame namoczonych w wodzie (odsączyć, wodę zachować)
- 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
- 2 łyżki soku z limetki
- skórka z 1 limetki
- 1 łyżeczka sosu rybnego (w wersji wegańskiej łyżeczka soli)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cukinię i marchewkę poszatkować na krajalnicy. Świeży kokos poszatkować na długie, wąskie paski. Połączyć wszystko z pozostałymi składnikami. Odstawić na 30 minut do zamarynowania. Jeśli sałatka jest zbyt sucha, dolać trochę wody z arame.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W