Sałatka z grillowanego kalafiora z musztardowym dressingiem

Sałatka z grillowanego kalafiora z musztardowym dressingiem
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 1 mały kalafior podzielony na różyczki
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżka musztardy ziarnistej
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • 1 łyżka octu cydrowego
  • pół filiżanki oliwy
  • 1 łyżka koperku
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki pieprzu
  • 1 filiżanka młodych liści szpinaku
  • 1 filiżanka pokrojonych pomidorków koktajlowych

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kalafior ugotować na parze. Opłukać zimną wodą, żeby zatrzymać gotowanie. Grillować, aż zacznie zmieniać kolor. Odstawić do ostygnięcia.
Przygotować dressing – w blenderze połączyć musztardę, czosnek, ocet, olej, koperek i przyprawy.
Kalafior wymieszać ze szpinakiem i pomidorami. Polać dressingiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA