Sałatka z grillowanego kalafiora z musztardowym dressingiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 mały kalafior podzielony na różyczki
- 1 łyżka kaparów
- 1 łyżka musztardy ziarnistej
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku
- 1 łyżka octu cydrowego
- pół filiżanki oliwy
- 1 łyżka koperku
- pół łyżeczki soli
- pół łyżeczki pieprzu
- 1 filiżanka młodych liści szpinaku
- 1 filiżanka pokrojonych pomidorków koktajlowych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kalafior ugotować na parze. Opłukać zimną wodą, żeby zatrzymać gotowanie. Grillować, aż zacznie zmieniać kolor. Odstawić do ostygnięcia.
Przygotować dressing – w blenderze połączyć musztardę, czosnek, ocet, olej, koperek i przyprawy.
Kalafior wymieszać ze szpinakiem i pomidorami. Polać dressingiem.
Przygotować dressing – w blenderze połączyć musztardę, czosnek, ocet, olej, koperek i przyprawy.
Kalafior wymieszać ze szpinakiem i pomidorami. Polać dressingiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W