Ryż po warszawsku

Ryż po warszawsku
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wołowiny

Składniki:

Sałatka z kiszonek:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj sos. Do średniego garnka wlej przecier pomidorowy i bulion. Wszytko gotuj na małym ogniu. Gdy płyny się połączą, dodaj przyprawy - sól, pieprz, jałowiec i gałkę muszkatołową. Następnie dodaj pozostałe składniki: ryż, kawałki pieczeni, groszek, orzechy i posiekaną natkę pietruszki. Całość dopraw solą, pieprzem i przełóż do wysmarowanej masłem brytfanki.
Wierzch obsyp startym serem. Ryż zapiekaj w piekarniku przez ok. 10 minut w 180 stopniach.
Przygotuj szybką sałatkę z kiszonych warzyw.
Kiszone pomidory, konserwowe patisony, kiszoną rzepę, kiszone rzodkiewki, czosnek marynowany z chili, natkę pietruszki pokrój i przełóż do miseczki. Warzywa dopraw pieprzem i wymieszaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA