Chłodnik z awokado z sałatką z kraba i selera naciowego

Chłodnik z awokado z sałatką z kraba i selera naciowego
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Posmak świata (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia chilijska

Składniki:

  • Sałatka krabowa:
  • 200 g ugotowanego mięsa krabowego
  • 1 łyżka oliwy extra verginie
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżeczka przyprawy merquen
  • sól, pieprz
Sałatka selerowa:
  • 4 kłącza selera naciowego pokrojonego w paski
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy extra verginie
  • skórka otarta z połowy cytryny
Chłodnik:
  • 4 awokado Hass
  • 4 szklanki esencjonalnego bulionu warzywnego (gotowanego na włoszczyźnie bez kapusty)
  • sól, pieprz
  • odrobina oliwy extra virgine

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso krabowe zamarynować w oliwie, soku cytrynowym z przyprawą merquen, solą i pieprzem.
Awokado pokroić i wrzucić do blendera. Dodać bulion, posolić, popieprzyć, dodać sok z cytryny i wszystko zblendować. Schłodzić. Selera zamarynować z cytrynowym sokiem, oliwą i przyprawami. Chłodnik podawać w miseczce z porcją sałatki krabowej i selerowej.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA