Chłodnik z awokado z sałatką z kraba i selera naciowego
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Posmak świata (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chilijska
Składniki:
- Sałatka krabowa:
- 200 g ugotowanego mięsa krabowego
- 1 łyżka oliwy extra verginie
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżeczka przyprawy merquen
- sól, pieprz
Sałatka selerowa:
- 4 kłącza selera naciowego pokrojonego w paski
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy extra verginie
- skórka otarta z połowy cytryny
Chłodnik:
- 4 awokado Hass
- 4 szklanki esencjonalnego bulionu warzywnego (gotowanego na włoszczyźnie bez kapusty)
- sól, pieprz
- odrobina oliwy extra virgine
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso krabowe zamarynować w oliwie, soku cytrynowym z przyprawą merquen, solą i pieprzem.
Awokado pokroić i wrzucić do blendera. Dodać bulion, posolić, popieprzyć, dodać sok z cytryny i wszystko zblendować. Schłodzić. Selera zamarynować z cytrynowym sokiem, oliwą i przyprawami. Chłodnik podawać w miseczce z porcją sałatki krabowej i selerowej.
Awokado pokroić i wrzucić do blendera. Dodać bulion, posolić, popieprzyć, dodać sok z cytryny i wszystko zblendować. Schłodzić. Selera zamarynować z cytrynowym sokiem, oliwą i przyprawami. Chłodnik podawać w miseczce z porcją sałatki krabowej i selerowej.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia chilijska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W