Zupa z pomarańczy z karmelizowanym makaronem
Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 l soku z pomarańczy
- 2 marchewki
- makaron świderki
- 6 łyżek masła
- 2 łyżki brązowego cukru muscovado
- 1 łyżka świeżego imbiru
- 1 łyżeczka cynamonu
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotuj makaron, a następnie go odcedź i ostudź. Obierz i zetrzyj marchewkę na tarce o grubych oczkach. Na dno rozgrzanego woka dodaj dwie łyżki masła. Imbir obierz i również zetrzyj na tarce, po czym wrzuć go na gorący tłuszcz. Dodaj jeszcze cynamon i chwilę obsmaż. Następnie dodaj startą marchewkę i smaż przez około trzy minuty. Całość zalej sokiem wyciśniętym ze świeżych pomarańczy. Na rozgrzaną patelnię dodaj jeszcze pozostałe masło i brązowy cukier muscovado. Kiedy wszystko się rozpuści dodaj makaron i smaż go przez około pięć minut. Tak przygotowany makaron dodaj do zupy, wymieszaj i gotowe.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W