Wołowina z topinamburem i cebulką
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię 2 (odc. 7)
- Rodzaj dania:
- Dania z wołowiny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 steki wołowe (800 g)
- 400 g topinamburu
- 500 g masła
- 3 szalotki bananowe
- 100 ml białego octu winnego
- 100 ml cukru
- 100 ml wody
- 1 por
- 100 g młodej kapusty
- 2 gałązki estragonu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Topinambur obrać i usmażyć w maśle na średnim ogniu na złoto. Wyjąć z masła, masło odstawić.
Rozgrzać patelnię, steki posmarować masłem ze smażenia topinamburu. Posypać solą i pieprzem, smażyć aż będą średnio krwiste. Odłożyć przed podaniem na co najmniej 10 minut.
W rondelku podgrzać ocet winny z cukrem i wodą, tak, by cukier się rozpuścił. Zdjąć z ognia, włożyć pokrojone cienko szalotki.
Por i kapustę porwać na spore kawałki, usmażyć na maśle z topinamburu z dodatkiem estragonu, posolić do smaku. Mięso podawać z dodatkami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z wołowiny
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W