Wędzona sielawa i smażona ukleja z ikrą z uklei i z sielawy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię (odc. 7)
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 100 g ikry z sielawy
- 100 g ikry z uklei
- 4 fileciki z uklei
- 100 g wędzonej sielawy
- 1 czerwona cebula, drobno pokrojona
- 150 g gęstej ukwaszanej śmietany
- 1 łyżeczka oleju
- koperek, do przybrania
- 12 małych blinów gryczanych
- 1 cytryna
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na rozgrzanej patelni usmażyć na oleju filety z uklei, posolić do smaku.
Umieścić na półmisku wraz z kawałkami wędzonej sielawy, ułożyć oba rodzaje ikry oraz gęstą śmietanę, formując pomiędzy dwoma łyżkami. Przybrać koperkiem, z boku położyć pokrojoną cebulę, bliny i cząstki cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W