Wędzona sielawa i smażona ukleja z ikrą z uklei i z sielawy

Wędzona sielawa i smażona ukleja z ikrą z uklei i z sielawy
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię (odc. 7)
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na rozgrzanej patelni usmażyć na oleju filety z uklei, posolić do smaku.
Umieścić na półmisku wraz z kawałkami wędzonej sielawy, ułożyć oba rodzaje ikry oraz gęstą śmietanę, formując pomiędzy dwoma łyżkami. Przybrać koperkiem, z boku położyć pokrojoną cebulę, bliny i cząstki cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA