Grillowane faszerowane kalmary
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Owoce morza, Dania z grilla
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:6 oczyszczonych krewetek
2 pokrojone filety z płaskonia
skórka i sok z jednej cytryny
po jednej łyżce świeżego oregano, mięty i koperku
1 rozgnieciony ząbek czosnku
sól morska
czarny pieprz
4 średnie oczyszczone tuby kalmarów
2 łyżki oliwy
1 cytryna
skórka cytryny i koperek do dekoracji
Przygotowanie:
Krewetki, rybę, skórkę z cytryny, zioła i czosnek rozdrobnić w blenderze. Dodać sok z cytryny, sól i pieprz. Tak przygotowaną masą nadziać tuby kalmarów. Dołożyć po kawałku cytryny. Grillować na natłuszczonym grillu, aż kalmary będą rumiane.
Przed podaniem pokroić w plastry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W