Kurczak z chili, sezamem

Kurczak z chili, sezamem
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 64)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z kurczaka
Ilość osób:
2

Składniki:

Panierka:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kurczaka pokroić w paski. Dodać jogurt, ocet, mirin, imbir, czosnek i pieprz kajeński. Przyprawić solą i czarnym pieprzem. Odstawić do zamarynowania.
Panierować kurczaka w panko i sezamie, następnie ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec 8-10 minut w temperaturze 180°C.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA