Kurczak z chili, sezamem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 64)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z kurczaka
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- pół filiżanki jogurtu (greckiego albo naturalnego)
- pierś kurczaka
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżka mirinu
- pół łyżeczki startego imbiru
- pół łyżeczki startego czosnku
- 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
- sól i pieprz
Panierka:
- sezam
- panko
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kurczaka pokroić w paski. Dodać jogurt, ocet, mirin, imbir, czosnek i pieprz kajeński. Przyprawić solą i czarnym pieprzem. Odstawić do zamarynowania.
Panierować kurczaka w panko i sezamie, następnie ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec 8-10 minut w temperaturze 180°C.
Panierować kurczaka w panko i sezamie, następnie ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec 8-10 minut w temperaturze 180°C.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W