Bagietka z pieczonym udźcem indyczym i dżemem agrestowym

Bagietka z indykiem
Oceń przepis:
47 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przekąski, Dania z indyka
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Udziec z indyka natrzyj solą i włóż go do worka do pieczenia.
Pokrojoną paprykę, cebulę, zielone pomidory, oraz czosnek dodaj do worka. Dopraw pieprzem i kolendrą. Dodaj pomidory z puszki, sok pomarańczowy i miętę.
Zawiąż worek i całość wymieszaj. Piecz w 180 stopniach, około 30- 40 minut.
W trakcie pieczenia mięsa zrób szybki dżem. Na patelnię wsyp agrest, polej miodem i rozgnieć.
Dodaj pokrojoną cebulę.
Z ogórka usuń gniazda nasienne, pokrój go i dodaj do agrestu.
Dżem przełóż do innego naczynia, dolej sok pomarańczowy i zblenduj.
Bagietkę skrop oliwą i przypiecz na grillu.
Upieczonego indyka pokrój w plastry.
Bagietkę posmaruj dżemem. na wierzch nałóż mięso, warzywa i listki bazylii. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA