Krupnik z kaszą jaglaną

Krupnik z kaszą jaglaną
Oceń przepis:
143 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Daria Ładocha

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kaszę odmierz i wypłucz gorącą wodą na sitku.
Cebulę, marchew i seler obierz ze skórki.
Cebulę pokrój na drobniutkie kawałki. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Pora pokrój na cieniutkie plasterki.
Podsmaż warzywa w garnku na maśle.
W tym czasie umyj i osusz kurczaka. Pokrój również na malutkie kawałki.
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Do warzyw dodaj ziemniaki, kurczaka, zalej wodą i dodaj przyprawy oraz kaszę. Gotuj pod przykryciem około 30 minut.
Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dodaj wody.
Na sam koniec dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z zieloną pietruszką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA