Cantuccini domowej roboty
Oceń przepis:
Przygotował:
Daria Ładocha
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 300 g mąki orkiszowej białej
- szklanka cukru trzcinowego
- szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1 żółtko
- 150 g migdałów ze skórką
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na stolnicę wysyp mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, jajka oraz żółtko i wyrób ciasto. Dodaj migdały i wymieszaj dokładnie.
Ciasto uformuj w bagietki i wyłóż na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Ułóż je w odległości od siebie, gdyż ciasto w piekarniku będzie rosnąć.
Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180º C. Po wyjęciu z piekarnika pokrój ciasto na ukośne kawałki. Kiedy cantuccini wystygną, stwardnieją.
Ciasto uformuj w bagietki i wyłóż na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Ułóż je w odległości od siebie, gdyż ciasto w piekarniku będzie rosnąć.
Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180º C. Po wyjęciu z piekarnika pokrój ciasto na ukośne kawałki. Kiedy cantuccini wystygną, stwardnieją.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W