Tort Pawłowej

Tort Pawłowej
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Jan i Jakub Kuroniowie

Seria kulinarna:
Kuroniowie rozgryzają (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia australijska

Składniki:

Beza:

  • 4 białka
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 łyżka bardzo zimnej wody
  • szczypta proszku do pieczenia
Dekoracja:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Schłodzone białka ubijamy na sztywną pianę i ciągle ubijając łączymy z pozostałymi składnikami. Masę przekładamy do tortownicy o średnicy 22-24 cm, wyłożonej pergaminem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150°C. Pieczemy przez pół godziny po czym zmniejszamy temperaturę do 100ºC i pieczemy jeszcze przez 25 minut. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim bezę jeszcze godzinę. Przed podaniem ubijamy bitą śmietanę, nakładamy ją na bezę i dekorujemy owocami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA