Wielki, australijski burger
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia australijska
- Ilość osób:
- 3
Przygotowanie:
Składniki:1 kg mielonej wołowiny
1 mała, posiekana cebula
2 posiekane ząbki czosnku
1 łyżeczka posiekanego chili
3 łyżki musztardy dijońskiej
2 łyżki sosu Worcestershire
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczki soli
2 łyżeczki mielonego pieprzu
oliwa
Dodatki:
6 wysokiej jakości bułek przekrojonych na pół i lekko podpieczonych
1 mała sałata
karmelizowana cebula
12 plastrów buraka
12 plastrów pomidora
12 plastrów grillowanego bekonu
6 sadzonych jajek
6 plastrów sera
sos pomidorowy albo keczup
Przygotowanie:
Rozgrzać grill do średniej temperatury. Wszystkie składniki burgera, poza oliwą, wymieszać w dużej misce. Starannie wyrobić i podzielić na 6 części formując kotleciki. Każdy kotlet natłuścić oliwą, a następnie położyć na grillu. Grillować 4 minuty, a potem odwrócić. Stopień wysmażenia dostosować do własnych preferencji.
Podać wszystkie elementy dania osobno, żeby każdy mógł skomponować burgera według swojego uznania.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W