Masła smakowe
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
Przygotowanie:
Masło maitre d’hotel:
110 g miękkiego niesolonego masła
łyżeczka musztardy diżońskiej (ew.)
łyżeczka posiekanej natki pietruszki
łyżeczka soku z cytryny
szczypta papryki lub pieprzu kajeńskiego
sól i pieprz
Przygotowanie:
Zmieszać wszystkie składniki. Zwinąć w rulon w papierze śniadaniowym i zmrozić. Podawać w krążkach na rybie lub mięsie.
INNE PROPOZYCJE:
Masło chrzanowe:
3 łyżki chrzanu, 125 g masła, sól i pieprz
Masło z suszonymi pomidorami i bazylią:
6 – 8 pomidorów suszonych na słońcu, odsączonych i drobno pokrojonych, łyżka
posiekanej bazylii, 125 g masła, sól i pieprz
Masło ze świeżymi ziołami:
po łyżce koperku, natki pietruszki, tymianku, szczypiorku, mięty, bazylii i skórki cytrynowej, 125 g masła, sól i pieprz
Laura Calder
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W