Kuleczki z polenty z marakują
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 3 filiżanki mleka sojowego
- 1 filiżanka drobnej polenty
- 1 łyżka skórki z cytryny
- 1 łyżka skórki z pomarańczy
- 2 łyżki syropu klonowego
- pół filiżanki purée z marakui
- 12-15 małych foremek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotować mleko. Ciągle mieszając powoli wsypać polentę. Gotować przez 5 minut. Dodać skórkę z cytryny i pomarańczy, zdjąć z ognia. Wlać syrop klonowy i wymieszać. Lekko przestudzić, a następnie przełożyć łyżeczką do foremek. Schłodzić, żeby masa stężała. Przed podaniem polać purée z marakui i posypać odrobiną skórki z pomarańczy i cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W