Kuleczki z polenty z marakują

Kuleczki z polenty z marakują
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 3 filiżanki mleka sojowego
  • 1 filiżanka drobnej polenty
  • 1 łyżka skórki z cytryny
  • 1 łyżka skórki z pomarańczy
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • pół filiżanki purée z marakui
  • 12-15 małych foremek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotować mleko. Ciągle mieszając powoli wsypać polentę. Gotować przez 5 minut. Dodać skórkę z cytryny i pomarańczy, zdjąć z ognia. Wlać syrop klonowy i wymieszać. Lekko przestudzić, a następnie przełożyć łyżeczką do foremek. Schłodzić, żeby masa stężała. Przed podaniem polać purée z marakui i posypać odrobiną skórki z pomarańczy i cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA