Szybka zupa gulaszowa z makaronem
Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 500 g chudej wołowiny
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 puszka pomidorów w całości
- 1 l bulionu wołowego
- makaron gniazdka nitki
- pół szklanki mieszanki warzywnej: groszek, marchew, kukurydza
- 150 g kwaśnej śmietany 18%
- pietruszka
- 3 łyżki oleju
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wołowinę umyj i osusz. Mięso i cebulę pokrój w kostkę. Dużą patelnię lub wok postaw na ogniu i rozgrzej. Dodaj 2 łyżki oleju i wrzuć pokrojone mięso. Obsmaż je dokładnie z każdej strony na brązowy kolor, następnie dodaj cebulę i smaż cały czas mieszając, aż cebula się zeszkli. Do mięsa wlej bulion wołowy i pomidory z puszki. Gotuj zupę ok. 20-30 min, tak by mięso zrobiło się miękkie. Po tym czasie dodaj mrożoną mieszankę groszku, kukurydzy i marchewki. Następnie bezpośrednio do zupy wsyp makaron. Całość dopraw solą i pieprzem i dodaj łyżkę kwaśnej śmietany. Gotuj jeszcze chwilę na wolnym ogniu, tak by śmietana się nie zważyła. Gotową zupę wlej do misek, posyp pociętą pietruszką i polej odrobiną śmietany.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W