Grillowane filetowane udo z kurczaka na szpinaku z sosem ziołowo-orzechowym

Grillowane udo z kurczaka
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.10

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie 4 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Za pomocą ostrego noża wyfiletuj udo z kości. Rób to ostrożnie bo nóż łatwo się obsuwa. Gotowe mięso natrzyj solą i pieprzem, odstaw do lodówki. Na patelni przesmaż na maśle cebulkę i orzechy, dodaj estragon i wino. Gdy się zagotuje, zmiksuj i przetrzyj przez sito.
Rozgrzej patelnię grillową i smaż na niej udo obracając dwa razy aż wypływające osocze się całkowicie zetnie. W tym czasie na patelni rozgrzej masło z oliwą, przesmaż czosnek, cebulę i szpinak. Po chwili smażenia podlej winem. Podawaj udo na szpinaku polane sosem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA