Karkówka wolno pieczona
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam w sieci: patenty i triki (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 1 kg karkówki
- 6 ząbków czosnku
- 3 gałązki rozmarynu
- 200 g plastrów boczku wędzonego
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Karkówkę naszpikuj cząstkami czosnku, lekko posól, obłoż plastrami boczku i gałązkami rozmarynu. Zesznuruj i włoż do rękawa foliowego. Piecz przez 2 – 2,5 godziny w temperaturze 130 stopni C. Pod koniec rozetnij rękaw i opiecz wierzch karkówki pod grillem piekarnika.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W