Kociołek cygański
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 2 garści suszonych grzybów
- świeże grzyby (według uznania)
- 1 kg ziemniaków
- 4 marchewki
- 4 cebule
- 5 ząbków czosnku
- 0,5 główki świeżej kapusty
- 1 kg mięsa wieprzowego (karkówka)
- kurczak
- 0,5 kg wiejskiej kiełbasy
- sól
- pieprz
- majeranek
- ziele angielskie
- listek laurowy
- owoce jałowca
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do zawieszonego nad ogniskiem kociołka z wodą należy wrzucić listek laurowy, owoc jałowca, ziele angielskie, odrobinę soli i pieprzu.
Następnie umyć, obrać i pokroić ziemniaki, marchewkę, cebulę, czosnek, świeżą kapustę, mięso i kiełbasę. Do kociołka wrzucić wszystkie pokrojone składniki.
Po około 15 minutach należy wrzucić kolejne dodatki namoczone suszone grzyby, kawałki mięsa z kurczaka, kiełbasę pokrojoną w kostkę, cebulę i czosnek. Gotować do momentu, aż składniki będą miękkie. Smacznego!
Następnie umyć, obrać i pokroić ziemniaki, marchewkę, cebulę, czosnek, świeżą kapustę, mięso i kiełbasę. Do kociołka wrzucić wszystkie pokrojone składniki.
Po około 15 minutach należy wrzucić kolejne dodatki namoczone suszone grzyby, kawałki mięsa z kurczaka, kiełbasę pokrojoną w kostkę, cebulę i czosnek. Gotować do momentu, aż składniki będą miękkie. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W