Kociołek cygański

Kociołek cygański
Oceń przepis:
92 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 2 garści suszonych grzybów
  • świeże grzyby (według uznania)
  • 1 kg ziemniaków
  • 4 marchewki
  • 4 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 0,5 główki świeżej kapusty
  • 1 kg mięsa wieprzowego (karkówka)
  • kurczak
  • 0,5 kg wiejskiej kiełbasy
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • owoce jałowca

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do zawieszonego nad ogniskiem kociołka z wodą należy wrzucić listek laurowy, owoc jałowca, ziele angielskie, odrobinę soli i pieprzu.
Następnie umyć, obrać i pokroić ziemniaki, marchewkę, cebulę, czosnek, świeżą kapustę, mięso i kiełbasę. Do kociołka wrzucić wszystkie pokrojone składniki.
Po około 15 minutach należy wrzucić kolejne dodatki namoczone suszone grzyby, kawałki mięsa z kurczaka, kiełbasę pokrojoną w kostkę, cebulę i czosnek. Gotować do momentu, aż składniki będą miękkie. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA