Czarna zupa śródziemnomorska

Czarna zupa śródziemnomorska
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia koszerna

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Fasolę i soję namocz na noc. Cebulę posiekaj i podduś na oliwie w garnku, w którym będzie się gotowała zupa. Do duszenia dodaj liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnach. Warzywa obierz i pokrój w paski lub w kostkę i dodaj do duszącej się cebuli. Wszystko podsmaż do lekkiego zrumienienia. Zalej gorącą wodą i dodaj namoczoną fasolę i soję. Na koniec, kiedy wszystko będzie już miękkie, dodaj soczewicę, dopraw do smaku i gotuj, aż soczewica zmięknie, ale się nie rozpadnie. Do zupy na talerzu można wkropić trochę cytryny dla zaostrzenia smaku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA