Bulion z królika z chrupiącym koprem włoskim

Bulion z królika z chrupiącym koprem włoskim
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

W garnku na oliwie przesmaż kawałki królika, aż się mocno zrumienią. Wyjmij mięso, a następnie podsmaż pokrojone warzywa.
Dodaj podsmażone kawałki królika, zioła i zalej 2 litrami wody.
Bulion gotuj na średnim ogniu nie mieszając przez ok. 1,5 godz. Gotowy bulion przecedź przez gazę, aby był klarowny.
Koper włoski pokrój na cienkie kawałki, wrzuć do miski, zalej wodą i sokiem.
Dodaj lód i plastry świeżej pomarańczy. Pozostaw na 10 min.
Na środek głębokiego talerza nałóż odrobinę kopru i zalej bulionem.
Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA