Pełnoziarnisty wrap z pieczonym kurczakiem i grillowanym halloumi

Wrap z pieczonym kurczakiem
Oceń przepis:
84 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

Dodatki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do brytfanki włóż kurczaka. Dodaj sól, pieprz, pokrojony czosnek, sok z cytryn, oliwę, miód i tymianek.
Kurczaka wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, na 20 minut.
Następnie wyjmij i zaczekaj, aż wystygnie i pokrój w kostkę.
Z pomidora i ogórka usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Przesyp do miski. Dodaj posiekany szczypiorek.
Do warzyw wlej jogurt i dokładnie wymieszaj.
Ser pokrój w plastry i przysmaż na patelni na złoty kolor.
Na placek nałóż kolejno plastry sera, kurczaka i warzywa w jogurcie. Zawiń wrapa i podsmaż na patelni, tak żeby z wierzchu był chrupiący. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA