Wytrawny deser z tofu
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU bez cukru (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Desery
Składniki:
- Krem kawowy:
- 150 dag tofu
- 3 łyżki mleka kokosowego
- 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 2 łyżeczki fruktozy
- 1 szczypta cynamonu
- kilka kropli esencji rumowej
- 1 łyżka wody
- Krem czekoladowy:
- 150 dag tofu
- 4 łyżki mleka kokosowego
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki fruktozy
- 1 szczypta cynamonu
- skórka otarta z 1/4 pomarańczy
- 2 łyżki wody
- 1 pomarańcza
- garść płatków migdałów
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Osobno miksujemy składniki obu kremów do uzyskania jednolitej konsystencji. W razie potrzeby dodajemy do kremu czekoladowego trochę więcej wody, ponieważ kakao ma tendencję do pochłaniania wody. Nakładamy do pucharków po porcji z każdego kremu, dekorujemy pomarańczami i płatkami
migdałów.
migdałów.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W