Wytrawny deser z tofu

Wytrawny deser z tofu
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU bez cukru (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Desery

Składniki:

  • Krem kawowy:
  • 150 dag tofu
  • 3 łyżki mleka kokosowego
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżeczki fruktozy
  • 1 szczypta cynamonu
  • kilka kropli esencji rumowej
  • 1 łyżka wody
  • Krem czekoladowy:
  • 150 dag tofu
  • 4 łyżki mleka kokosowego
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki fruktozy
  • 1 szczypta cynamonu
  • skórka otarta z 1/4 pomarańczy
  • 2 łyżki wody
  • 1 pomarańcza
  • garść płatków migdałów

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Osobno miksujemy składniki obu kremów do uzyskania jednolitej konsystencji. W razie potrzeby dodajemy do kremu czekoladowego trochę więcej wody, ponieważ kakao ma tendencję do pochłaniania wody. Nakładamy do pucharków po porcji z każdego kremu, dekorujemy pomarańczami i płatkami
migdałów.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA