Daktylowo-rumowe trufle
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej 5 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 200 g dobrej jakości daktyli
- 40 ml rumu
- 50 g biszkoptów i sucharków
- 40 g drobno pokrojonych migdałów
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Daktyle zalewamy rumem i wrzątkiem. Pozostawiamy na 30 minut, żeby dobrze nasiąkły płynem i zmiękły. Następnie odsączamy i miksujemy na pastę.
Biszkopty i sucharki kruszymy na drobny żwirek i mieszamy dokładnie z masą z daktyli.
Migdały krótko prażymy na suchej patelni i studzimy.
Lekko wilgotnymi dłońmi nabieramy ok. łyżki masy daktylowej i formujemy zgrabne kulki, które obtaczamy w migdałach. Chłodzimy i serwujemy z filiżanką kawy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W