Mrożone brzoskwinie

Mrożone brzoskwinie
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • miarka cukru
  • pół łyżeczki kwasu askorbinowego
  • 8 brzoskwiń

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wlać do rondla pół litra wody, wsypać cukier. Gotować przez 5 minut, następnie dodać kwas askorbinowy. Pokroić brzoskwinie w plastry (obrane, jeśli kto woli) do wyparzonych słoików. Zalać całkowicie syropem. Zostawić trochę miejsca, gdyż zawartość rozszerzy się w zamrażarce. Zamrozić.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA