Filety z sandacza z rydzami smażonymi w miodzie

Filety z sandacza z rydzami
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 4 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • 2 filety z sandacza
  • pół kostki masła
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżka czarnych oliwek
  • kilka dużych kaparów
  • 3-4 suszone pomidory
  • 3 raki
  • Karmelizowane rydze:
  • 4 duże rydze
  • cebula szalotka
  • garść orzechów laskowych
  • 2 kiszone cytryny
  • garść liści szpinaku
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki miodu
  • olej do smażenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrój cebule, czosnek, oliwki, kapary i suszone pomidory. Na patelni sklaruj masło. Dodaj nóżki raków, a następnie pokrojone warzywa. Składniki krótko przysmaż. Masło przecedź przez sito i wlej ponownie na patelnie. Na smakowym maśle usmaż kawałki ryby. Dodaj ponownie szyjki rakowe i wcześniej podsmażone warzywa. Dolej wino i poczekaj, aż się zredukuje. Danie zdejmij z ognia. Przygotuj karmelizowane w miodzie rydze. Pokrojoną cebulę i orzechy laskowe upraż na suchej patelni. Następnie dolej olej i usmaż rydze, cytryny i pokrojone liście szpinaku. Danie dopraw solą, pieprzem i miodem. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA