Migdały rocher
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań 2 (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 2 tabliczki czekolady mlecznej
- 50 dag migdałów w kształcie słupków
- cukier puder do posypania migdałów
- 50 g cukru
- 50 ml amaretto
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do garnka wlać amaretto i dosypać cukier. Zrobić syrop. Słupki migdałowe rozsypać na blasze i za pomocą pędzelka zwilżyć je syropem. Obsypać cukrem pudrem, przemieszać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. 15 minut. Czekoladę rozpuścić w mikrofalówce i połączyć ją z uprażonymi migdałami. Masę przełożyć do papierowych papilotek i odstawić do zastygnięcia
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W