Brzoskwinie gotowane z tymiankiem

Brzoskwinie gotowane z tymiankiem
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 100 g cukru
  • 2 łyżki łagodnego miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 gałązki tymianku
  • 4 – 6 brzoskwiń

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włóż wszystkie składniki, oprócz brzoskwiń, do rondla. Rondel musi być tak duży, żeby wszystkie brzoskwinie mogły leżeć koło siebie. Wlej 1 litr wody. Zagotuj, przykryj i trzymaj na ogniu jeszcze 10 min. Zdejmij pokrywkę, włóż brzoskwinie i duś 5 – 10 min. Wyjmij owoce na półmisek, obierz je ze skóry. Odparuj syrop – niech zostanie pół szklanki (125 ml) i polej nim brzoskwinie. Podawaj ciepłe lub w temperaturze pokojowej.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA