Muffinki z borówkami amerykańskimi
Oceń przepis:
Składniki:
- 1/3 szklanki oleju rzepakowego
- ½ szklanki miodu
- 2 duże jajka
- 1¼ szklanki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka drobno startej skórki pomarańczowej
- 1 szklanka mąki pszennej z pełnego przemiału
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- ½ łyżeczki soli
- 1½ szklanki świeżych borówek amerykańskich
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C i wyłóż foremki do mufinek papilotkami albo wysmaruj masłem.
Zmieszaj olej, miód, jajka, jogurt i skórkę pomarańczową. W oddzielnej misce zmieszaj oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól. Dodaj do jogurtowej mieszaniny i przemieszaj (nie za długo, tylko żeby składniki się połączyły). Dodaj borówki amerykańskie i nałóż ciasto do foremek. Piecz przez 15-20 min, aż ciasto zrobi się sprężyste.
Zmieszaj olej, miód, jajka, jogurt i skórkę pomarańczową. W oddzielnej misce zmieszaj oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól. Dodaj do jogurtowej mieszaniny i przemieszaj (nie za długo, tylko żeby składniki się połączyły). Dodaj borówki amerykańskie i nałóż ciasto do foremek. Piecz przez 15-20 min, aż ciasto zrobi się sprężyste.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W