Łosoś z ciepłą oliwą z dodatkiem pomidorów i bazylii
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Łosoś:
6 kawałków łososia, 140 g każdy lub 1 duży filet
sól i pieprz
oliwa
Oliwa:
125 g oliwy extra vergine
1 obrany i posiekany pomidor
1 garść posiekanych liści bazylii
sól i pieprz
Przygotowanie:
Podgrzej piekarnik do 160°C. Osusz łososia papierowym ręcznikiem i dopraw solą oraz pieprzem. Ułóż rybę na blasze i piecz około 15 min. W tym czasie podgrzej w rondlu oliwę. Zdejmij ją z ognia i wymieszaj z pomidorem oraz bazylią. Dopraw solą i pieprzem. Wyjmij rybę z piekarnika i ułóż na półmisku. Polej ją ciepłą oliwą z dodatkiem pomidorów i bazylii.
© Laura Calder
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W