Kotleciki rybne po tajsku
Oceń przepis:
Przygotował:
Donna Hay
- Seria kulinarna:
- Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 500 g filetów z białej ryby o jędrnym mięsie
- bez skóry
- 2 łyżeczki drobno tartego imbiru
- 2 łyżki dżemu z chili
- ¼ szklanki listków kolendry
- 1 białko
- olej roślinny
- do smażenia
- ósemki limonki
- do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rybę, imbir, dżem z chili, kolendrę i białko zmiksować na gładką masę. Dłońmi zwilżonymi wodą uformować 12 płaskich kotlecików. Patelnię teflonową rozgrzać na średnim ogniu. Wlać taką ilość oleju, aby powstała warstwa o głębokości 1 cm. Smażyć kotleciki partiami przez 3-4 minuty z każdej strony. Przygotować sałatkę z ogórka i limonki. W misce wymieszać sok z limonki, sos rybny i cukier. Dodać plastry ogórka, miętę i kolendrę. Wymieszać, podrzucając składniki. Podawać z kotlecikami rybnymi i ósemkami limonki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W