Gurpi z renifera z purée ziemniaczanym

Gurpi z renifera z purée ziemniaczanym
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości. Odcedzić, utłuc, wymieszać z masłem i jogurtem, posolić do smaku.
Borówki wymieszać z syropem, odstawić na co najmniej 10 minut.
Cebulę pokroić w cienkie półplasterki, grzyby przekroić na pół. Smażyć na maśle przez 3-4 minuty, dodać tymianek, posolić.
Gurpi pokroić na plastry o grubości mniej więcej 2 cm, usmażyć na odrobinie masła. Podawać z grzybami, tłuczonymi ziemniakami i borówkami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA