Krewetki po kanaryjsku w sosie mojo

Krewetki po kanaryjsku w sosie mojo
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Vienio

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza, Dania na walentynki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obieramy krewetki i oczyszczamy. W plastikowej misce zalewamy sosem mojo, oliwą oraz sokiem z limonki.
Obieramy cebule i kroimy w kółka, smażymy na dużej patelni.
Kiedy cebula jest złocista, odsuwamy ją na bok i na połowie patelni układamy krewetki. Smażymy na obu stronach jakieś 2 minuty.
Gdy krewetki podsmażą się, mieszamy je razem z cebulą i ponownie skrapiamy sokiem z limonki. Szykujemy grzanki.
Krewetki lądują na półmisku ozdobione pięknie natką kolendry.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA