Krewetki po kanaryjsku w sosie mojo
Oceń przepis:
Przygotował:
Vienio
- Seria kulinarna:
- Ślinotok (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza, Dania na walentynki
Składniki:
- 600 g surowych krewetek
- cebula
- czosnek
- kolendra
- olej
- bułka na grzanki
- sok z limonki
- Sos mojo:
- łyżeczka ziaren kolendry
- łyżeczka suszonych liści kolendry
- łyżeczka ostrej papryki
- łyżeczka mielonego kuminu
- ząbek czosnku
- 2 ostre papryczki chilli
- 4 łyżki octu z czerwonego wina
- duży chlust oliwy
- garść świeżej kolendry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obieramy krewetki i oczyszczamy. W plastikowej misce zalewamy sosem mojo, oliwą oraz sokiem z limonki.
Obieramy cebule i kroimy w kółka, smażymy na dużej patelni.
Kiedy cebula jest złocista, odsuwamy ją na bok i na połowie patelni układamy krewetki. Smażymy na obu stronach jakieś 2 minuty.
Gdy krewetki podsmażą się, mieszamy je razem z cebulą i ponownie skrapiamy sokiem z limonki. Szykujemy grzanki.
Krewetki lądują na półmisku ozdobione pięknie natką kolendry.
Obieramy cebule i kroimy w kółka, smażymy na dużej patelni.
Kiedy cebula jest złocista, odsuwamy ją na bok i na połowie patelni układamy krewetki. Smażymy na obu stronach jakieś 2 minuty.
Gdy krewetki podsmażą się, mieszamy je razem z cebulą i ponownie skrapiamy sokiem z limonki. Szykujemy grzanki.
Krewetki lądują na półmisku ozdobione pięknie natką kolendry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na walentynki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W