Tort ziemniaczany

Tort ziemniaczany
Oceń przepis:
46 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Polska ze smakiem (odc. 4)
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki pokrój w cienkie plastry, na patelnię wlej sporą ilość oleju. Na rozgrzanym oleju przesmaż pokrojone ziemniaki do momentu aż będą prawie miękkie. Takie ziemniaki przełóż na durszlak, odsącz z nadmiaru oleju, dodaj jajka zmiksowane z solą, pieprzem, zieleniną i startym serem. Ponownie przełóż na patelnię i na wolnym ogniu smaż, kiedy zetną się jajka tort ziemniaczany za pomocą pokrywki przełóż na drugą stronę i ponownie zapiecz.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA