Tort ziemniaczany
Oceń przepis:
Przygotował:
Andrzej Polan
- Seria kulinarna:
- Polska ze smakiem (odc. 4)
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 6 jajek
- 100 g oscypka
- olej Kujawski
- natka pietruszki
- koperek
- sól
- pieprz czarny
- gałka muszkatołowa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki pokrój w cienkie plastry, na patelnię wlej sporą ilość oleju. Na rozgrzanym oleju przesmaż pokrojone ziemniaki do momentu aż będą prawie miękkie. Takie ziemniaki przełóż na durszlak, odsącz z nadmiaru oleju, dodaj jajka zmiksowane z solą, pieprzem, zieleniną i startym serem. Ponownie przełóż na patelnię i na wolnym ogniu smaż, kiedy zetną się jajka tort ziemniaczany za pomocą pokrywki przełóż na drugą stronę i ponownie zapiecz.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W