Omlet z owczym serem, kanapka z długądojrzewającą szynką i serem Beaufort
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 4 jajka
- 1 mały okrągły świeży owczy ser (może być też kozi)
- 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki plus kilka liści do dekoracji
- 1 bagietka na zakwasie
- 50 g miękkiego masła
- garść rukoli
- 1 podłużna słodka zielona papryka pokrojona w cienkie paski
- 6 plastrów szynki długodojrzewającej
- 6 plasterków sera Beaufort (może być też Comte)
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- masło do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kanapki – przekrój bagietkę wzdłuż, a następnie na pół. Wymieszaj miękkie masło z natką i posmaruj nim każdą ćwiartkę bagietki. Ułóż warstwowo szynkę i ser, dodaj paprykę i rukolę. Dopraw solą, polej odrobiną oliwy. Odstaw.
Omlet – ubij jajka w miseczce i dopraw solą. Na rozgrzanej patelni podsmażaj na maśle jajka przez 45 sekund, następnie dodaj kawałki sera owczego i za pomocą szpatułki zawiń delikatnie omlet na pół. Usmażony omlet wyłóż na talerz, posyp natką i serwuj z kanapką.
Omlet – ubij jajka w miseczce i dopraw solą. Na rozgrzanej patelni podsmażaj na maśle jajka przez 45 sekund, następnie dodaj kawałki sera owczego i za pomocą szpatułki zawiń delikatnie omlet na pół. Usmażony omlet wyłóż na talerz, posyp natką i serwuj z kanapką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W