Creme brulee herbaciany
Oceń przepis:
Przygotował:
Bożena Sikoń
- Seria kulinarna:
- Łakocie Bożeny Sikoń (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 5
Składniki:
- cukier brązowy do karmelizowania
- 10 żółtek
- 250 g mleka
- 180 g cukru
- 720 g śmietanki 36%
- 30 g esencji z zielonej herbaty
- 2 laski wanilii
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Żółtka utrzeć z cukrem, mleko ze śmietanką i laską wanilii zagrzać, dodać esencję, połączyć z żółtkami, przecedzić i wlać masę do naczyń żaroodpornych i piec 1,5 godz. w temp. 150 stopni w kąpieli wodnej. Gotowe posypać cukrem brązowym i skarmelizować przy pomocy palnika gazowego lub rusztu w piekarniku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W